Zaloguj się
Submit
Nie pamiętasz hasła? Zostań partnerem
ZOSTAŃ PARTNEREM PROPHARMA

Napisz do nas:

  • email:
  • wypełnij formularz kontaktowy

Zadzwoń:

  • TEL: +48 22 266 84 98
  • pon - pt - 08.00-17.00

Adres:

  • ul. Trzcinowa 27,
    02-446 Warszawa

Zapraszamy do współpracy apteki, sklepy zielarsko-medyczne, ekologiczne i inne zajmujące się zdrową żywnością.

miod-manuka-mgo250-1kg.jpg
  • promocja

Miód Nektarowy Manuka MGO™ 250+ 1 kg (nawet do 381,8 mg/kg MGO)

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Kod produktu: MM2501KG
ilość szt

Opis

Naukowo potwierdzone właściwości

Miód Manuka MGO™ jest produkowany przez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka (Leptospermum scoparium), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Przez wiele lat wyjątkowe właściwości miodu Manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów, które dawały wyniki o dużych odchyleniach. Właściwe źródło aktywności miodu Manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Politechniki w Dreźnie, w Niemczech.

 

Badanie naukowa wykazały, że Miód Manuka MGO™ jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu -  na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg.

Naukowcy, którzy zbadali właściwości Miodu Manuka MGO™, zalecają spożywanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO™ 100+).

MIÓD NEKTAROWY MANUKA MGO™ 250+ (nawet do 381,8 mg/kg MGO)
Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 250 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).

Certyfikat MGO™ podaje gwarantowaną ilość methylglyoxalu, rzeczywista zawartość może być wyższa, czego dowodzą wyniki badań.

W październiku 2018 roku firma Propharma po raz kolejny na własną rękę zleciła badania zawartości methylglyoxalu (MGO) w swoich miodach. W niezależnym laboratorium, podobnie jak w 2016 roku, potwierdzono, że ilość methylglyoxalu w słoiczku jest znacznie wyższa niż podaje producent na opakowaniu. Różnice między deklarowaną, a faktyczną zawartością MGO przedstawia poniższa tabelka.

Tabela przedstawiająca wyniki badań zawartości methylglyoxalu przeprowadzonych w 2018 roku:

Gwarantowana zawartość

MGO™

Rzeczywista zawartość

MGO™

100+

179,7 mg/kg

250+

381,8 mg/kg

400+

608,1 mg/kg

550+

770,5 mg/kg

 

Składniki: miód z krzewu Manuka 100%

Wartość odżywcza w 100 g w 15 g*
Wartość energetyczna 1400 kJ / 335 kcal 210 kJ / 50 kcal
Tłuszcz 0 g 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g
Węglowodany 82,1 g 12,3 g
w tym cukry 82,1 g 12,3 g
Błonnik 0 g 0 g
Białko 0,3 g 0,05 g
Sól 0,04 g 0,01 g
Methylglyoxal  >25 mg >3,75 mg

*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 67 porcji.

Opakowanie 1 kg przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa miesiące.

Spożywanie Miodu Manuka MGO™ 250+ (nawet do 381,8 mg/kg MGO)
Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.

Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.

Masa netto: 1 kg

Kraj pochodzenia miodu: Nowa Zelandia
Kraj produkcji: Nowa Zelandia

Bestsellery
Sprawdź co najczęściej wybierają inni klienci
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl