Na rynku zostało opublikowane badanie weryfikujące jakość handlową miodów manuka w zależności od ilości methylygloxalu, które określa obszary bezpiecznego zakupu produktu gwarantujące parametry związane z miodem. Badanie to przedstawia bezpieczne zakresy MGO dla których takie ważne parametry jakościowe dla miodów jak HMF (mówiący o przegrzaniu lub zafałszowaniu miodu) lub liczba diastazowa (mówiąca o aktywności enzymatycznej) zachowują swoją normę. Badanie zostało wykonane w Polsce w latach 2014-2015 przez panią prof. Detę Łuczycką.
Zapraszamy do zapoznania się z pełną wersją wpisu w serwisie www.SwiatManuka.pl

Napisz do nas:
Zadzwoń:
- TEL: +48 22 266 84 98
- pon - pt - 08.00-17.00
Adres:
- ul. Trzcinowa 27,
02-446 Warszawa
Zapraszamy do współpracy apteki, sklepy zielarsko-medyczne, ekologiczne i inne zajmujące się zdrową żywnością.
